Det här var lågt!

Att flytta innebär att det är väldigt många saker som ska koordineras - det tidigare boendet ska sägas upp eller säljas, man måste göra adressändring, styra om post, telefon och bredband med mera.

 Just bredbandet har nu vållat oss stora bekymmer. Vi har/hade bredband från Glocalnet. Att flytta det bredbandet till huset vi ska flytta till skulle ta fem-sex veckor, medan jag från en annan leverantör kunde få det på halva tiden, och dessutom billigare och med högre hastighet.

Inte mycket att bråka om, jag sa upp Glocalnetabonnemanget 23/6, och fick bekräftelse på att det skulle stängas av efter sedvanliga tre månaders uppsägningstid, alltså 23/9. Så långt allt väl. Men den 28/7 upptäcker jag att bredbandet plötsligt inte fungerar längre. Ringer då supporten som säger att de ska undersöka det. Två dagar senare har jag inte fått tillbaka det, och ringer igen. Jo, då visar det sig att någon tekniker tagit fel på datum och kopplat ur det av misstag. När jag kan bli inkopplad igen vet supporten inte, jag är "lagd på kö". 1/8 ringer jag igen och vill veta leveransdatum, men det kan de inte säga förrän teknikern återkommit...

I stundens vrede mailar jag supporten och frågar om det ska vara så här att de gör fel, och sen är det ett stort problem att åtgärda det snabbt. Får svar 7/8 att bredbandet kopplats ur för att jag "antingen stängt ditt telefoniabonemang eller flyttat det, utan att anmäla flytt". Vilket är ren lögn. Så jag ringer upp igen, och frågar varför de inte kunde kläckt ur sig denna förklaring redan förra veckan. Får inget svar på det, däremot får jag veta att jag inte alls "är lagd på kö", utan supportkillen jag pratar med ber att få prata med en tekniker, sen lägger han upp mig på kön och leveransdatumet är satt till 25/8. Nästan en hel månad utan bredband! För att nån klant inte kan läsa innantill!

Otroligt lågt Glocalnet. Ni jobbar hårt på att aldrig få tillbaka mig som kund.

Och det slutar ju givetvis inte där. 25/8 kommer och går. Det går två dagar till utan bredband, och jag ringer supporten igen. "Nej, så fort kan vi inte få ut en tekniker. 3/9 kommer du få bredband igen." Wow. Då är det bara 20 dagar kvar tills de ska rycka sladden igen...

Eftersom Glocalnet inte levererar bredband enligt avtal, vill jag ju naturligtvis inte betala den avgift som avtalats. Så efter ett par turer med deras fakturaavdelning får jag till slut en kreditering av både juli- och augustifakturan. Beloppet är rejält sänkt, men jag får ingen specifikation på vad det återstående beloppet avser. Dagen efter får jag dessutom ett inkassokrav på det ursprungliga beloppet! Så det blir ett nytt samtal till Glocalnets kundservice. Killen på fakturaavdelningen kan förvisso ta bort inkassokravet, men kan inte tala om för mig vad det återstående beloppet motsvarar. Jag har nämligen tidigare gjort klart för Glocalnet att jag inte avser betala för bredband, samtal till support eller deras modempool (som jag använder i brist på bredbandet). Och så länge de inte kan specificera vad de vill ha betalt för, vägrar jag betala.

Det här ledde till att vi nu är helt avstängda från Glocalnet - vare sig bredband, telefoni eller epost fungerar just nu, eftersom julifakturan inte är betalad. Lyckligtvis har vi inte mobiltelefonin via Glocalnet, annars hade de väl stängt av den med...

Bra jobbat Glocalnet! Ni ryckte bredbandssladden av misstag, och istället för att be teknikern åka tillbaka och sätta i den igen, väljer ni att bråka extra mycket med mig. Det kostar er mer pengar i form av administrativa resurser, och det skapar större irritation hos kund. Hur resonerar ni eg, Glocalnet?

RSS 2.0