TV 4 tänker fel

Läser på corren.se om TV 4:s storslagna satsning på drama, Labyrint, och det verkar inte riktigt vara den succé de hoppats på. Tydligen sviker tittarna rejält.

En del av förklaringen tror hörnan stavas "omtanke om tittarna". Hörnan uppmärksammade serien samma dag som avsnitt två skulle sändas, men inte vill man se del två före del ett? Så hörnan kollade upp möjligheterna att hinna se första avsnittet i förväg. Stor förvåning uppstår när hörnan inte hittar någon repris, vare sig på vanliga TV 4 eller TV 4 Plus, eller någon av de andra TV 4-kanalerna. Inte heller på deras webb går det att se tidigare avsnitt. Hörnan är alltså dömd att förlita sig på att någon vänlig själ lagt upp avsnittet på Piratviken...

Dessutom ska TV 4 ha satsat på mycket extramaterial till Labyrint på webben. Så pass mycket att om du inte hänger med i vad som händer på webben, då hänger du inte med i det som visas på TV heller (enl en vän som faktiskt lyckades se första avsnittet). Visst är det smart att försöka integrera de olika kanalerna, men detta är väl ändå en överdrift? Hörnan hade tänkt börja titta på serien, men ska det vara så här svårt att komma in när man inte var med från början - då får det vara.

Att inte visa nya serier som man vill få uppmärksamhet runt i repris är en logik hörnan inte får ihop. De gör samma sak med Ett gott parti. Hörnan missade andra avsnittet, och än har hörnan inte sett det komma upp på Piratviken. Nu verkar det iofs vara rätt så fristående avsnitt (och rätt så låg nivå på skämten), men det är så lagom kul att behöva vänta ett halvår-år tills TV 4 Plus kör sena nattrepriser (eller förmiddagsrepriser) på denna serie bara för att få se ett missat avsnitt.

Hörnan säger bara en sak: Tablåstyrda kanaler går en säker död till mötes. Hörnan vill själv välja vilka program hörnan ska se, och framförallt n ä r hörnan ska se dem. Det ska ingen programdirektör på TV 4 bestämma.

UPPDATERAT: Tydligen är det fler som reagerat på TV 4:s ovilja att reprisera, så igår kördes första avsnittet i repris, och ikväll kommer det andra. Härligt med konsumentmakt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0